Praktijkverpleegkundigen

De groepspraktijk heeft drie praktijkverpleegkundigen in dienst:

  • Helga (maandag, donderdag en dinsdagochtend)
  • Yvonne (dinsdag, woensdag en vrijdag)
  • Carola (maandag, woensdag en donderdag) 

De praktijkverpleegkundigen ondersteunen de huisartsen in hun zorg rond patiënten met chronische aandoeningen, bijvoorbeeld diabetes mellitus (suikerziekte) en astma/COPD. Zij geven voorlichting over de ziekte, instructies en adviezen. Tevens verrichten ze kleine onderzoeken zoals het meten van bloedsuikers en geven ze uitleg over medicatie. Op aanvraag van de huisarts kunnen zij een spirometrie (longfunctietest) afnemen. Daarnaast houden zij spreekuren voor patiënten met hoge bloeddruk, hoog cholesterol en kunt u bij hen terecht voor begeleiding bij het stoppen met roken.

Op verzoek van de huisarts legt de praktijkverpleegkundige soms ook huisbezoeken af.

Er is regelmatig overleg tussen de praktijkverpleegkundigen en de huisarts. Bovengenoemde zorg wordt volgens de laatste richtlijnen en protocollen uitgevoerd.

Hoe maakt u een afspraak?
De praktijkverpleegkundigen hebben een eigen spreekuur. In de meeste gevallen verwijst de huisarts u door naar het spreekuur van de praktijkverpleegkundige. Daarna regelt de praktijkverpleegkundige samen met u de vervolgafspraken.
Indien u al bekend bent bij een van onze praktijkverpleegkundigen, vragen wij u dat te laten weten bij het maken van een afspraak. Deze afspraak kunt u iedere werkdag maken via de assistentes.
In geval van ziekte of vakantie nemen zij waar voor elkaar. U kunt dus altijd bij hen terecht met uw vragen.