Praktijkondersteuners (POH-S)

De groepspraktijk heeft drie praktijkondersteuners (POH-S) in dienst:

De praktijkondersteuners ondersteunen de huisartsen in hun zorg rond patiënten met chronische aandoeningen, bijvoorbeeld diabetes mellitus (suikerziekte), hart- en vaatziekten en astma/COPD. Zij geven voorlichting over de ziekte, instructies en adviezen. Tevens verrichten ze kleine onderzoeken zoals het meten van bloeddruk, het controleren van bloedsuikers en geven ze uitleg over medicatie en bloedonderzoek. Op aanvraag van de huisarts kunnen zij een spirometrie (longfunctietest) afnemen. Daarnaast kunt u bij hen terecht voor begeleiding bij het stoppen met roken.

Op verzoek van de huisarts legt de praktijkondersteuner soms ook huisbezoeken af.

Er is regelmatig overleg tussen de praktijkondersteuner en de huisarts. Bovengenoemde zorg wordt volgens de laatste richtlijnen en protocollen uitgevoerd.

Hoe maakt u een afspraak?
De praktijkondersteuners hebben een eigen spreekuur. In de meeste gevallen verwijst de huisarts u door naar het spreekuur van de praktijkondersteuner. Daarna regelt de praktijkondersteuner samen met u de vervolgafspraken.
Indien u al bekend bent bij een van onze praktijkondersteuners, vragen wij u dat te laten weten bij het maken van een afspraak. Deze afspraak kunt u iedere werkdag maken via de assistentes.
In geval van ziekte of vakantie nemen zij waar voor elkaar. U kunt dus altijd bij hen terecht met uw vragen.